Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Συνέντευξη Α. Καφετζόπουλου-Γ. Πυρπασόπουλου




Εραστές της υποκριτικής τέχνης και άξιοι εκπρόσωποί της ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος δηλώνουν θαυμαστές του γυναικείου φύλου και συμφωνούν ότι : “Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος...”.









Της Σοφίας Τουντούρη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Άνετος με αστείρευτο χιούμορ σε κάνει να γελάς με κάθε ατάκα του παρόλο που ο ίδιος παραμένει σοβαρός. Η πορεία του Αντώνη Καφετζόπουλου σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη. Πρωταγωνιστής, παραγωγός και πρόσφατα και πολιτευτής γνωρίζει τι του γίνεται και πιστεύει ότι τελικά οι γυναίκες είναι που κάνουν κουμάντο!

Για το επάγγελμα του ηθοποιού: “Είναι ένα επάγγελμα πολύ ευχάριστο γιατί δεν έχει ίχνος από τη ρουτίνα που έχουν όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα που ξέρω. Έχει πολύ δύσκολες στιγμές. Καλείσαι να κάνεις πράγματα που δεν σου είναι ευχάριστα, και εκεί δεν μπορείς να λουφάρεις. Νομίζω ότι όλα αυτά ξεχνιούνται και μένει το πολύ ευχάριστο του πράγματος. Δεν είναι ένα επάγγελμα από το οποίο μπορείς να γίνεις πλούσιος. Όσα λεφτά έχω βγάλει στη ζωή μου ως ηθοποιός πρέπει να σας πω πως τα έβγαλα σε 6 χρόνια κάνοντας διαφημίσεις”.
Θεατρόφιλος; “Δεν παρακολουθώ θέατρο με μανία και φανατισμό”.
Η σχέση του με τη Θεσσαλονίκη: “Πρώτη φορά ήρθα στη Θεσσαλονίκη το '69 ως φοιτητής. Από τότε μέχρι τώρα υπάρχει μία τρομακτική αλλαγή. Έρχομαι συχνά εδώ. Έχω πολλούς φίλους εδώ. Δεν έχω στέκια”.
Η σχέση του με την τηλεόραση: “Δεν ξέρω αν θα ξανακάνω τηλεόραση. Εξαρτάται από το τι προσφέρεται. Φέτος δεν πήγε καλά αυτό που έκανα στην τηλεόραση, μας το κόψανε. Δεν την κυνηγάω. Την επόμενη χρονιά από τα 3 κανάλια που κάνανε από 10 σειρές το καθένα, θα κάνουν μόνο 2 κανάλια από 6 σειρές το καθένα.”
Για τους νέους ηθοποιούς: “Πάντα υπάρχουν ηθοποιοί με ταλέντο, όπως υπάρχουν τραγουδιστές με ωραίες φωνές ή άνθρωποι που γράφουν ωραία τραγούδια. Απλώς κατά καιρούς γίνεται της μόδας κάτι που είναι πολύ μαζικό και μπορεί να αρέσει σε πολλούς για ένα μικρό διάστημα. Αυτά τα κάνει η τηλεόραση, συμβαίνουν τέτοια πράγματα, δεν είναι ότι δεν υπάρχει το δυναμικό. Όταν κάνω κάτι και είμαι με πιο νέους ανθρώπους κάνω αυτό που νομίζω ότι ειναι σωστό”.
Αγαπημένη γωνιά: “Το σπίτι μου είναι μικρό. Ζούμε σε τετραγωνικά που μας επαρκούν αλλά δεν μας περισσεύει κάτι. Ο μικρός έχει λίγο περισσότερο χώρο από εμάς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε χώρο. Παρόλα αυτά μ' αρέσει το σπίτι μου.”
Η έπμνεση; “Μπορεί να την ψωνίσω με κάτι που είδα στον δρόμο, στην τηλεόραση, στον ουρανό...”.
Χόμπι: “Έχω πάρα πολύ χρόνο για μένα. Κάνω πράγματα που αφορούν εμένα, δεν θα σας πω τι”.
Για τον εαυτό του: “Δεν μ'αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. I don't like this!”
Το παρόν: “Έχουμε τελειώσει άλλη μία ταινία ως άνθρωπος και ως εταιρία. Μία ταινία του Φίλιππου Τσίρτου. Δεν σκοπεύουμε να τη βγάλουμε εκείνη ακόμη. Στον κινηματογράφο παρουσιάσαμε πρόσφατα την κωμωδία “Γκινες””.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΥΡΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κατάγεται από τον Poligyrous (Πολιτζάιρους) όπως ο ίδιος αποκαλεί τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, πρόσφατα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του όμως την καρδιά του έχει κλέψει και η σκυλίτσα του την οποία δεν ξεχνά να την πηγαίνει καθημερινά βόλτα. Του αρέσει η Θεσσαλονίκη και ο πιο χαλαρός τρόπος ζωής στη συμπρωτεύουσα και δηλώνει χαρκατηριστικά ότι στην Αθήνα “είναι όλοι στον κόσμο τους”.

Για την πορεία του ελληνικού κινηματογράφου: “Ο ελληνικός κινηματογράφος κάνει μία πρόοδο. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος πηγαίνει στις αίθουσες, οι ελληνικές ταινίες κόβουν εισιτήρια. Ο κινηματογράφος δεν είναι κάτι ακριβό που θα πεις "θα το κόψω"”.
Για τους νέους ηθοποιούς: “Έχουμε νέους ηθοποιούς με μέλλον. Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν έτσι όπως πρέπει σπανίζουν. Όχι μόνο στη δική μας τη δουλειά αλλά σε όλους τους χώρους. Αυτό ήταν πάντα το ζητόυμενο. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν”.
Η σχέση του με τη μουσική: “Ακούω απ' όλα. Ό,τι καλό υπάρχει το ακούω”.
Η σχέση του με την τηλεόραση: “Την παρουσίαση της εκπομπής τη βλέπω ως ρόλο. Είναι μέρος της δουλειάς μου. Όσο για τα σήριαλ, εάν δεν μας ξανακόψουν πάλι θα ξανακάνω τηλεόραση. Εκεί στην Κάντζα κόβουν γενικά. Μάλλον εκεί κοστίζει και το τηλέφωνο ακριβά γιατί δεν σε ενημερώνουν ότι δεν θα ξαναβγείς”.
Χόμπι: “Βλέπω ταινίες, πηγαίνω εκδρομές. Αγαπημένος προορισμός είναι το Λονδίνο”.
Συνήθεια: “Βγάζω κάθε μέρα βόλτα τη σκυλίτσα μου τη Grace. Είναι ημίαιμη αλλα έχει πολύ στυλ”.
Το ποτό του: “Αγαπημένο μου ποτό είναι η μπίρα Guinness. Έχει και το ίδιο όνομα με την ταινία μας!!!”.
Το 24ωρο του: “Όταν δουλεύω το 24ωρο περιλαμβάνει πολλή δουλειά. Αλλιώς δουλειές του σπιτιού, βόλτα σκύλο, ταινία, διάβασμα. Όχι, δεν είμαι από αυτούς τους εργασιομανείς. Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνεις διάλειμμα γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου καλά”.
Διαφορές Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Βλέπω διαφορά στον κόσμο. Στη Θεσσαλονίκη οι άνθρωποι είναι πιο προβληματισμένοι, τους απασχολούν περισσότερο τα πράγματα. Προβληματίζονται για το τι θα συμβεί. Στην Αθήνα είναι όλοι στον κόσμο τους.
Η γυναίκα ορισμένες φορές είναι πολύ σκληρός άνθρωπος.


Φωτογράφος: Σάκης Γιούμπασης
(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Adore στο τεύχος Μαϊου 2009)