Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Με τη χώρα να ετοιμάζεται και πάλι για εκλογές, ακροβατώντας σε τεντωμένο σκοινί, τους πολιτικούς αρχηγούς να διεκδικούν με το στανιό αυτοδυναμία αρνούμενοι να συνεργαστούν και μία νεολαία να ψηφίζει χωρίς να ξέρει πού στέλνει την “θυμωμένη” ψήφο της, υποδεχόμαστε αυτό το καλοκαίρι.

Είμαι βέβαιη πως αν ο Κοέλιο μας έβλεπε από κάποια γωνιά θα έγραφε τόμους ολόκληρους και θα είχε παραφράσει πολλά από τα λεγόμενά του. Γιατί, αναρωτιέμαι αγαπητέ Πάολο, αν όλο το σύμπαν συνωμοτεί όταν εγώ θέλω κάτι, η Ευρώπη, που είναι και μικρότερη σε κλίμακα, γιατί δεν βοηθάει τώρα που το χρειάζομαι;
Η απάντηση μάλλον έρχεται σε κάτι που το χρησιμοποιώ ως φιλοσοφία ζωής. Αυτό που έχω μάθει, λοιπόν, είναι πως ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας καθρέφτης του τρόπου που κι εσύ την αντιμετωπίζεις. Όπου ζωή βάλε αυτό που σε πονάει, αυτό που σε ταλαιπωρεί, αυτό που θέλεις εν πάση περιπτώσει και θα καταλάβεις τι εννοώ. Κοίτα κατάματα τον καθρέφτη και μη διστάσεις να αλλάξεις ό,τι δεν σου ταιριάζει. Ακόμη και στοιχεία του εαυτού σου. Απλώς πρόσεξε να μην είναι “σκονισμένος” γιατί τότε διαστρεβλώνεται η εικόνα.

Αν ανησυχείς για το αύριο δοκίμασε για μία ώρα να μην έχεις έγνοιες. Να κάνεις ευχάριστα πράγματα για σένα, για το παιδί και την οικογένειά σου. Για τον σύντροφό σου, τους φίλους σου… Να φλερτάρεις, να ξεχαστείς… Να κάνεις delete σε ό,τι σε πονάει, σε ό,τι σου κλέβει τη χαρά και σε αποδυναμώνει. Δοκίμασε για λίγο να μην φοβάσαι. Να μη ζεις καρφωμένος στα ειδησεογραφικά site παρακολουθώντας τις εντολές να πηγαινοέρχονται. Δοκίμασε να είσαι ο εαυτός σου. Όχι για πολύ. Μία στιγμή για αρχή είναι αρκετή. Θα δεις πόσο αναζωογονητικό είναι και θα με καταλάβεις. Εκτίμησε ό,τι έχεις πριν πάψεις να το έχεις γιατί μετά θα είναι αργά.


Να θυμάσαι: Αν δεν σ’ αρέσει το σκηνικό στο οποίο ζεις, γκρέμισέ το και φτιάξε ένα καινούριο. Εσύ είσαι ο εργολάβος της ζωής σου.


Σοφία Τουντούρη


Υ.Γ. Μιας και μιλάμε για καθρέφτες...Σε μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail διάβασα ότι οι γυναίκες κοιτάζουν το είδωλό τους στον καθρέφτη οκτώ φορές την ημέρα. Το 50% των ανέφερε ότι ποτέ δεν βγαίνουν από το σπίτι χωρίς να ρίξουν μία ματιά στον καθρέφτη τους, ενώ το 70% ότι δεν πηγαίνουν ποτέ για δουλειά χωρίς να κοιταχτούν. Αναμφίβολα λοιπόν, πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ας το κάνουμε φίλο. Και ένας πραγματικός φίλος λέει μόνο την αλήθεια.

Υ.Γ.2 Παραμένω στους...καθρέφτες. Διάβασα κάτι καυστικό που έγραψε ο Νίκος Δήμου και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας: Ο Έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξαντρο, είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε (τουλάχιστον) τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη…




(Το editorial μου για το τεύχος Ιουνιου 2012 του Adore)

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Β.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Μάλλον η δουλειά μου είναι η αγαπημένη των αφεντικών, όχι εγώ.




Δεν χρειάζονται συστάσεις. Η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη και η διάρκειά της στο χώρο αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση γι’ αυτό. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μιλώντας στη Σοφία Τουντούρη αποκαλύπτει τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου της, εξηγεί γιατί απέρριψε πρόταση να πολιτευτεί στις ερχόμενες εκλογές και δεν διστάζει να αναφέρει ότι θα επέστρεφε ξανά στο ρεπορτάζ εάν χρειαζόταν! Όπως όλα δείχνουν, θα την παρακολουθούμε για άλλη μία χρονιά στο Πάμε Πακέτο, αφού είναι θέμα χρόνου να ανανεωθεί το συμβόλαιό της με τον Αlpha.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗ


Η συνέντευξη με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου ίσως είχε τη δυσκολότερη προετοιμασία για μένα. Γνωρίζω τόσα πολλά για την ίδια, καθώς παρακολουθώ στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα μάχιμη στο ρεπορτάζ, αν και εργαζόμενη μητέρα, ποτέ δεν τα παράτησε για να επαναπαυθεί. Κανάλια της έχουν κλείσει τις πόρτες, όπως η ίδια παραδέχεται, όμως η διάρκειά της στο χώρο της τηλεόρασης αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση γι’ αυτήν. Υδροχόος με ωροσκόπο αιγόκερω, δηλώνει και η ίδια υπεύθυνη και διεκδικητική. “Ποια ερώτηση έχετε βαρεθεί να σας κάνουν;” τη ρωτάω. “Σε ποιον θα ήθελα να στείλω πακέτο”. Παρόλα αυτά τη ρωτάω. “Στα πόδια των γονιών μου θα άφηνα το πακέτο ευγνωμοσύνης μου” μου απαντά. “Οι οποίοι πόσο υπερήφανοι είναι για όλη σας την πορεία;” “Είναι…Το καμαρώνουν…Και ξέρετε κάτι; Δεν είναι μόνο επειδή είμαι αναγνωρίσιμη και είμαι καλή στη δουλειά μου, αλλά και επειδή είμαι ένας ισορροπημένος άνθρωπος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας γονιός στο παιδί του, να το κάνει αυτόνομο και ισορροπημένο. Και σ’ αυτό οι γονείς μου πέτυχαν νομίζω και στα δύο. Αυτό είναι που καμαρώνουν περισσότερο σε μένα. Και ξέρουν ότι οποιαδήποτε κρίση μπορώ να τη διαχειριστώ. Εκτός βέβαια από θέματα υγείας δικών μου ανθρώπων στα οποία είμαι πολύ ευάλωτη. Κάνω ότι μπορώ αλλά είμαι ευάλωτη”. Και κάπως έτσι το μαγνητόφωνο αρχίζει να γράφει... 
 
Είστε άνθρωπος της στιγμής;
Είμαι άνθρωπος της ουσίας και τη στιγμή μου δεν την χαλαλίζω παρά μόνο για την ουσία. Θεωρώ ότι η στιγμή όταν έρθει και φύγει μετά δεν επιστρέφει. Γι’ αυτό πρέπει να διεκδικούμε τη στιγμή μας με όλα μας τα κύτταρα.

Διεκδικείτε λοιπόν;
Μόνο αν διεκδικείς μπορείς να προχωρήσεις. Εκτός εάν σε ενδιαφέρει να μένεις στάσιμος και εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μένω στάσιμη.
Με ενδιαφέρει να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος, πρώτα απ’ όλα, και μετά σε ό,τι κάνω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα. Διαφορετικά γιατί να καταπιαστώ και γιατί να το κάνω.

Και στην προσωπική σας ζωή;
Φυσικά, γιατί και οι σχέσεις θέλουν δουλειά. Οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια, διεκδίκηση, αγώνα, χρόνο. Όλων των ειδών οι σχέσεις, με το παιδί σου τον άντρα σου, τους φίλους σου…Δίνω σε όλες τις σχέσεις αυτό που πρέπει. Και διεκδικώ το καλύτερο από κάθε σχέση. Όταν λέω το καλύτερο εννοώ πως η σχέση πρέπει να αποδίδει και στα δύο μέρη. Μόνο τότε λειτουργεί. Δεν έχει νόημα να υπάρχει σχέση κι εγώ μόνο να παίρνω. Ούτε μόνο να δίνω. Το θέμα είναι αυτή η σχέση να προάγει και τους δύο και να μας κάνει καλύτερους. 
 
Οι σχέσεις σας όλες είναι διαρκείας. Η σχέση με τον σύζυγό σας, με το κανάλι σας…Με τις φίλες μου…25 χρόνια είμαστε μαζί, από παιδιά. Και αυτό δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει γιατί είναι σχέσεις δοκιμασμένες.

Μετράτε με τον σύζυγό σας 20 χρόνια μαζί. Ο έρωτας μπορεί να μείνει ζωντανός;
Ναι. Σίγουρα. Το βασικό είναι να ταιριάζεις με τον άλλον. Σε μία διαδρομή ζωής ο κάθε άνθρωπος εξελίσσεται. Το θέμα είναι να εξελίσσεσαι με την ίδια ταχύτητα με τον άλλον. Γιατί αν ο ένας φύγει μπροστά χιλιόμετρα και ο άλλος μείνει πίσω στα πρώτα του βήματα καταλαβαίνετε ότι μετά από χρόνια θα είναι δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Το θέμα είναι να υπάρχει μία αναλογία στην ταχύτητα της εξέλιξης. Αν σαν προσωπικότητα έχεις συνάφεια με τον άλλον αυτό το πετυχαίνεις. Και εγώ πιστεύω ότι την έχω με τον άντρα μου.

Το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου;
Το πρώτο μυστικό είναι να σου στείλει ο καλός Θεός τον άνθρωπο που σου ταιριάζει. 
 
Και πώς τον αναγνωρίζεις;
Δεν ξέρω , εγώ το ήξερα πριν τον συναντήσω ότι θα συμβεί. Είναι κάτι λίγο μεταφυσικό άρα δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να πάρεις την απόφαση από την στιγμή που θα κάνεις ένα γάμο ότι πρέπει να συμβιβαστείς ότι είναι μία σύμβαση που θέλει εκατέρωθεν υποχωρήσεις.

Αορίστου χρόνου;
Ναι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα λήξει. Μπορεί να λήξει με το τέλος της ζωής σου μπορεί και νωρίτερα. Κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει αυτό. Το θέμα είναι να μην ξεκινάς έτσι, να ξεκινάς με τις καλύτερες προϋποθέσεις και να λες ότι αφού επέλεξα να είμαι μ’ αυτόν τον άνθρωπο και να κάνω μαζί του οικογένεια θα κάνω αυτό που πρέπει για να κρατήσω αυτή τη συνύπαρξη.

Ένας σύζυγος που έχει μία εντυπωσιακή σύζυγο, μπροστά από τα φώτα, που τη θαυμάζουν όλοι άντρες και γυναίκες…δεν ζηλεύει;
Κι όμως! Δεν μου έχει δείξει ποτέ ότι ζηλεύει. Είναι ένας πολύ ασφαλής άνθρωπος. Και από την άλλη βλέπω ότι ο Γιάννης νιώθει δικαιωμένος όταν με βλέπει να προχωράω. Γιατί όταν με επέλεξε ο Γιάννης στη ζωή του ήμουν μία φοιτητριούλα με καταγωγή από το Κιλκίς. Μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη αλλά πήγα σχολείο στο Κιλκίς και μετά προχώρησα. Κάτι είδε σε μένα, στη φοιτητριούλα από το Κιλκίς…

Εσείς τι είδατε σ’ αυτόν;
Έναν υπέροχο άνθρωπο. Αυτό που πιστεύω είναι ότι στη ζωή πρέπει να είσαι πλάτη με πλάτη για να στηρίζει ο ένας τον άλλον για να ανελίσσονται προς τα πάνω και οι δύο και να ορθώνονται. Αλλά να έχει ο καθένας το πεδίο του ανοιχτό μπροστά χωρίς να του τον κρύβει ο άλλος. Ο σύζυγός μου είναι ένας ανεκτικός και ασφαλής άντρας. Τη δική μου επιτυχία τη δέχεται σαν να είναι δική του. Τη μοιραζόμαστε. Αντίστοιχα τα δύσκολα της δουλειάς του δεν θέλει να τα μοιράζεται μαζί μου για να μη με φορτίσει. 
 
Μπορούν να αναπτυχθούν τόσο αληθινές σχέσεις σήμερα;
Φυσικά, γιατί όχι;

Γιατί νομίζω ότι με τα σημερινά δεδομένα, η κρίση μας κάνει αλλάζει, μας κάνει πιο δύσκολους ανθρώπους.
Ναι, αλλά μπορεί μέσα από αυτή τη δυσκολία να διδαχθούμε. Και όταν διδάσκεσαι γίνεσαι καλύτερος.

Μιλάμε για κρίσεις…μια από τις κρίσεις που περνούν οι γυναίκες είναι της ηλικίας … Όταν κλείσατε εσείς τα 40 τη νιώσατε;
Όχι!!! Αφού πάω και ανταγωνίζομαι τα κοριτσάκια τα 25χρονα στην άμμο, στο beach volley. Για μένα το κέρδος είναι ότι έδωσα αυτό τον αγώνα με κορίτσια δυνατότερα, νεότερα, πιο εκπαιδευμένα και μπόρεσα να αντεπεξέλθω, έστω και με ήττα. Πλην όμως τον αγώνα τον έδωσα. 
 
Από τον χώρο της τηλεόρασης φιλίες έχετε κάνει;
Όχι. Δεν έχω κάνει γιατί δεν ζω στην Αθήνα. Οι σχέσεις θέλουν χρόνο για να θεωρήσω ότι έχω μία φιλική σχέση με έναν άνθρωπο θα πρέπει να του διαθέσω χρόνο. Εγώ στην Αθήνα πηγαίνω και δουλεύω μόνο.

Έχετε νιώσει έξω από τα νερά σας; Ότι είστε παραπάνω αυθεντική από τους υπόλοιπους;
Νιώθω ότι ουσιαστικά δεν εντάχθηκα ποτέ σ’ αυτό το χώρο της σόουμπιζ. Πολλές φορές η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα που θέτω στον εαυτό μου είναι θετική. 
 
Το αποτέλεσμα όμως είναι διαφορετικό. Παραμένετε με δική σας εκπομπή στην τηλεόραση σε μία εποχή που οι περισσότεροι έχουν μείνει εκτός δουλειάς και απασχολείτε τα μέσα με τις δηλώσεις σας…
Σίγουρα όχι γιατί τηρώ ή διεκδικώ να τηρήσω τους κανόνες της σόουμπιζ. Δεν θα δείτε δικές μου φωτογραφίες κάθε εβδομάδα στα περιοδικά. Δεν υπάρχουν. Δεν συντηρώ το δημόσιο personality μου μ’ αυτό τον τρόπο. Αυτό είναι ένας κανόνας της σόουμπιζ το να είσαι συνέχεια στα περιοδικά. Εγώ δεν τον τηρώ αυτόν τον κανόνα. Κάνω κάτι διαφορετικό.

Ζείτε στη Θεσσαλονίκη και εργάζεστε στην Αθήνα. Ιδανικός συνδυασμός...
Αυτό έχει και τα αρνητικά του. Δηλαδή κάποιες στιγμές νιώθω ότι δεν ανήκω ούτε εδώ ούτε εκεί. Εκεί δεν μπορώ να βρίσκομαι σε επαγγελματικές συνευρέσεις που για κάποιους προάγουν τη δουλειά μας, κάτι που δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω γιατί ζω στη Θεσσαλονίκη και από την άλλη είναι μέρες που λείπω από την οικογένειά μου όταν είμαι στην Αθήνα. Υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Δεν υπάρχει τίποτα δανεικό. Απλά νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός.

Στα δύσκολα σε ποιον τηλεφωνείτε πρώτα;
Πρώτα στον άντρα μου και μετά στη μαμά μου. Αλλά ξέρω ότι ο άντρας μου θα μου δώσει μία καθαρή και λογική εξήγηση και λύση σ’ αυτό που του θέτω.

Πότε ήσασταν πιο ευτυχισμένη;
Νομίζω όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί. Μου ήταν τελείως πρωτόγνωρα συναισθήματα. Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα νιώσεις μ’ αυτό το μεγαλείο του να γίνεσαι γονιός. Ζούσα την κάθε στιγμή. Δύσκολα μεν, με ξενύχτια, ταλαιπώριες αλλά τη ρουφούσα την κάθε στιγμή. Τη χαιρόμουν κι ας ήμουν ταλαιπωρημένη.

Παράλληλα πάντα με τη δουλειά…
Εννοείται. Σηκωνόμουν χαράματα για να πάω στον Παπαδάκη, μετά στο μοντάζ όλη μέρα, μετά να τρέχω στο ρεπορτάζ…το απόγευμα αργά να γυρίσω σπίτι να μαγειρέψω να περιποιηθώ το μωρό, να φάμε με τον άντρα μου κτλ για να σηκωθώ πάλι χαράματα και πάλι από την αρχή.

Με αυτά που μας περιγράφετε ουσιαστικά μας λέτε ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό…
Φυσικά. 
 
Ποια είναι η σχέση σας με τους δύο γιους σας;
Η σχέση μας είναι όπως ήταν πάντα, σχέση πολύ ειλικρινής. Και σχέση άδολης και ειλικρινούς αγάπης. Η σχέση με τα παιδιά σου δεν μπορεί παρά να είναι η πιο αυθεντική σχέση που μπορείς να δημιουργήσεις. Σχέση ανιδιοτέλειας, προσφοράς, σχέση λατρείας. Νομίζω οποιαδήποτε άλλη πιο μικρής σημασίας λέξη δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που νιώθεις.

Είστε αυστηρή μητέρα;
Ανήκω στους γονείς που βάζουν όρια αλλά και επιβραβεύουν την προσπάθεια. Αυτό είναι το μότο μου σε σχέση με το πώς μεγαλώνω τα παιδιά μου. Η σχέση ειλικρίνειας είναι η πιο σωστή που μπορείς να έχεις με τα παιδιά σου.

Έχετε μετανιώσει για κάποια στιγμή που δεν ήσασταν κοντά τους;
Όχι, ήμουν συνέχεια κοντά τους. Έχω μετανιώσει όμως για κάποια στιγμή που ήμουν περισσότερο νευρική απ’ όσο έπρεπε. Ίσως προσπαθούσα να χωρέσω πολλά πράγματα, να ανεβώ σε πολλές σκάλες ταυτόχρονα και αυτό φέρνει έναν εκνευρισμό.

Τα πολλά σκαλοπάτια είναι μήπως αποτέλεσμα προσωπικής φιλοδοξίας;
Ακόμη και η σχέση που χτίζεις με τα παιδιά σου, σκαλοπάτια είναι. Γενικά ανεβαίνουμε όλοι πολλά σκαλοπάτια στη ζωή μας. Κάποιοι τα ανεβαίνουν πιο γρήγορα, κάποιοι πιο αποτελεσματικά, κάποιοι πέφτουν κιόλας. Σίγουρα κι εγώ σκόνταψα αρκετές φορές, μερικές φορές έμεινα στο ίδιο σκαλοπάτι για πολύ καιρό. Έμεινα και χωρίς δουλειά και πόρτες χτύπησα και την πόρτα του Mega χτύπησα και άλλων καναλιών...

Θα επιστρέφατε στο ρεπορτάζ ή στο δελτίο ειδήσεων τώρα;
Αν χρειαζόταν παντού θα επέστρεφα, εννοείται! 
 
Παρόλα αυτά παραμένετε 10 χρόνια στον alpha...
Ξεπέρασα τη σχέση με τον Ant1 που ήταν 9 χρόνια.

Αυτή η σχέση τώρα πώς σταματάει; Μπορείτε εύκολα τώρα με αυτό το δεδομένο να φύγετε από αυτό το κανάλι; Είναι σχέση ζωής πια…
Αν θα πρέπει θα το κάνω.

Ανανεώσατε το συμβόλαιό σας;
Όχι ακόμη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δεν βαρεθήκατε τόσα πολλά χρόνια στο ίδιο πρότζεκτ;
Καθόλου. Την αγαπάω τόσο πολύ την εκπομπή μας. Και κάθε φορά είναι μία διαφορετική περίπτωση και τη ζω κάθε φορά διαφορετικά. 
 
Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που πήρατε από την εκπομπή σας;
Το ότι ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο κτήνος που υπάρχει σ’ αυτό τον πλανήτη.

Τι δεν συγχωρείτε στους ανθρώπους;
Την αγνωμοσύνη. Με ενοχλεί. Με ενοχλεί να ξεχνάς από πού ξεκίνησες. Να ξεχνάς σε ποιον οφείλεις. Είναι κάτι το οποίο βοηθάει στην αυτογνωσία μας.

Πέρα από τους γονείς σας, νιώθετε ότι οφείλετε εσείς σε κάποιον την επιτυχία σας;
Σίγουρα στον άντρα μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια στις επιλογές μου. Δεν ήταν οδόφραγμα παρά γέφυρα στο να τα διεκδικήσω όλα αυτά. Και σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους που κατά καιρούς μου έδιναν μία ευκαιρία στις δουλειές που βρέθηκα.

Σας αποκαλούν την “αγαπημένη των αφεντικών”. Είναι πράγματι έτσι;
Μάλλον η δουλειά μου είναι η αγαπημένη των αφεντικών και όχι εγώ. 
 
Το lifestyle είναι φούσκα;
Δεν μ’ αρέσουν οι ακραίες εκφράσεις. Ούτε φούσκα θα το ‘λεγα. Είναι ένας καθρέφτης στη ζωή μας που όμως ανήκει στους παραμορφωτικούς. Είναι κοίλος. Κοίλο κάτοπτρο. Και αλλοίωνε λίγο το είδωλο. Τα βλέπαμε λίγο καλύτερα τα πράγματα απ’ ότι ήταν. Και πίστευαν οι άνθρωποι, που δεν ανήκαν σ’ αυτό το τελικό αποτέλεσμα, ότι αυτό υπάρχει και μπορεί ο καθένας να διεκδικήσει. Αυτή ήταν η πλάνη. 
 
Ήρθε η ώρα της κρίσης;
Εδώ και χρόνια. Νομίζω ότι το ξεσκαρτάρισμα θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. 
 
Μοιάζετε να τα έχετε όλα. Υπάρχει κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή σας;
Κανείς δεν τα έχει όλα. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας. Εγώ περνάω παντού καλά γιατί το καλά το κουβαλάω μέσα μου. Πώς περιμένεις να περάσεις καλά στην Κίνα όταν δεν περνάς καλά στο σπίτι σου; 
 
Σας έγινε πρόταση να πολιτευτείτε σ’ αυτές τις εκλογές;
Εννοείται πως ναι! 
 
Και εννοείται πως είπατε όχι;
Εννοείται.

Ποιος φταίει για την κατάσταση της χώρας;
Και οι πολιτικοί και εμείς γιατί τους ψηφίσαμε. Θεωρώ ότι η ευθύνη είναι επιμερισμένη. 
 
Φοβάστε τον χρόνο;
Τον χρόνο σαν αποτέλεσμα αισθητικό καθόλου. Σαν αποτέλεσμα το ότι θα μου περιορίσει τις επιλογές στη ζωή μου πάρα πολύ.

Νιώθετε ότι φτάσατε τον προσωπικό σας στόχο ή έχουμε να περιμένουμε πολλά ακόμη από τη Βίκυ Χατζηβασιλείου;
Όταν πεις ότι έφτασες στον προσωπικό σου στόχο επήλθε το γήρας. Και εγώ θεωρώ ότι θέλω να έχω στόχους για πολλά πολλά χρόνια ακόμη στη ζωή μου.

-ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ADORE ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ MAIOY 2012- 


CREDITS 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗ
FASHION DIRECTOR ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
MAKE UP ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ