Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πλέον στις 20 Μαρτίου έχουμε κάθε λόγο να λέμε “Χρόνια Πολλά”!

HΜΕΡΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
(Κι όμως, υπάρχει!)


Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται είτε στις αναμνήσεις είτε στα όνειρα για το μέλλον. Φαντάζομαι σ' αυτό συμφωνούμε οι περισσότεροι. Κάθε πρωί αυτό που με κάνει να νιώθω ευτυχισμένη είναι η ελπίδα ότι η μέρα που ξημερώνει θα είναι σίγουρα καλύτερη από την προηγούμενη και λιγότερο δημιουργική από την επόμενη. Μέχρι το πρώτο τηλεφώνημα. Εκεί αρχίζει η καθημερινότητα να μου χτυπάει το καμπανάκι και να μου θυμίζει πως είναι παρούσα και ξέρει να κάνει τη ζωή μου δυσκολότερη. Κανάλι, ραδιόφωνο, περιοδικό, υποχρεώσεις, λογαριασμοί, brainstorming, ραντεβού και μέσα σ' όλα αυτά η αναζήτηση της ευτυχίας όχι μόνο πάει περίπατο αλλά δεν απασχολεί ούτε στο ελάχιστο τον βεβαρυμένο από τις αγχωτικές μου σκέψεις εγκέφαλο.
Όλα αυτά μέχρι αργά το βράδυ. Την ώρα που όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε τον απολογισμό μας. Εκείνη η ώρα είναι αφιερωμένη στο... κυνήγι. Ονείρων, στόχων, επιθυμιών και γιατί όχι ευτυχίας; Βέβαια η λέξη κυνήγι συνεπάγεται βία ή έστω “βεβιασμένες αντιδράσεις” κάτι που απεχθάνομαι, (ειδικά όταν μ' αυτό θέλω να προσδιορίσω την ευτυχία) ωστόσο, επ' αυτού πρόκειται. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Σε μία από τις βραδινές μου αναζητήσεις, λοιπόν, στο διαδίκτυο ανακάλυψα πως κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου έχει θεσπιστεί και γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας. Σύμφωνα με επίσημη απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ “το κυνήγι για την ευτυχία αποτελεί βασικό ανθρώπινο σκοπό”, ενώ αναγνωρίζονται οι αγώνες και η ανάγκη για μία πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευημερία και -άρα και την ευτυχία- των λαών, γι' αυτό και το να οριστεί μία ημέρα αφιερωμένη στην ευτυχία ήταν απαραίτητο!
Για σκεφτείτε...ο ΟΗΕ όρισε Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας, κάτι που μάλλον αποδεικνύει πως το...όνειρο για την απόλυτη ευτυχία παραμένει άπιαστο και η ανάγκη για την κατάκτησή της είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Σε μία καθημερινότητα γκρίζα, γεμάτη προβλήματα και όχι λύσεις, γεμάτη ψέματα και όχι αυθορμητισμό, σε μία

Είτε η ευτυχία είναι στιγμές, όπως έλεγε ο Σωκράτης, είτε έρχεται μέσα από τις δικές μας πράξεις όπως πιστεύει ο Δαλάι Λάμα. Προσωπικά πιστεύω ότι η ευτυχία είναι επιλογή. Και τρόπος ζωής. Και σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα πλούτου και υλικών αγαθών. Η ευτυχία ή η δυστυχία φωλιάζουν στην ψυχή μας.




Να θυμάσαι: Δεν υπάρχει δρόμος για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι ο δρόμος.

  


Υ.Γ. Και επειδή όπως είπε ο Stendhal “η ομορφιά είναι μία υπόσχεση ευτυχίας” , το adore την υμνεί και με ανοιξιάτικη διάθεση σας οδηγεί στα μονοπάτια που -γιατί όχι- κρύβουν πολλές μικρές στιγμές ευτυχίας. Καλή ανάγνωση! 


ΤΟ ΕDITORIAL MΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ADORE ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ