Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το αλατοπίπερο στη ζωή!

Κάθε καλοκαίρι νιώθω ότι είναι η περίοδος του προσωπικού μου απολογισμού.
Και οφείλω να παραδεχθώ ότι φέτος πιο πολύ από ποτέ πήρα μεγάλη χαρά μέσα από τη δουλειά μου. Ξέρετε, είναι μεγάλη ευλογία να κάνεις την αγάπη σου, το μεγάλο σου πάθος, επάγγελμα και για μένα ήταν μία υπέροχη σεζόν με πολλές έντονες στιγμές! Είναι σημαντικό να μπορείς να συναντάς και να συνομιλείς με ανθρώπους, να ανοίγεσαι και να χαμογελάς διπλά όταν καταφέρνεις να διεισδύσεις στον εσωτερικό κόσμο του συνομιλητή σου κάνοντάς τον να μοιραστεί μαζί σου (και με τους αναγνώστες ή τηλεθεατές κατ' επέκταση) δικά του προσωπικά δεδομένα. Είναι μεγάλη χαρά οι άνθρωποι που σε παρακολουθούν μέσα στα χρόνια να αναγνωρίζουν τη δουλειά σου και να σου δίνουν το κίνητρο να συνεχίζεις. Και ακόμη πιο μεγάλη τύχη είναι να το συνειδητοποιείς! Ακόμη κι αν καμιά φορά οι δυσκολίες της καθημερινότητας με αποθαρρύνουν, στέκομαι στην άκρη, βλέπω τον εαυτό μου ως τρίτος και στη στιγμή αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για όσα μου συμβαίνουν. Αλλά και για τους ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή μου και με βοηθούν καθημερινά να κρατάω τις απαραίτητες ισορροπίες και να με κάνουν καλύτερο άνθρωπο!
Το αλατοπίπερο...νοστιμίζει πέρα από το φαγητό και ολόκληρη τη ζωή μας. Και όπου φαγητό βάλτε ζωή. Όταν νιώθεις ότι αρχίζει να γίνεται άνοστη και βαρετή, πρόσθεσε αμέσως την ικανή ποσότητα που θα τη νοστιμίσει. Μία βόλτα στην παραλία, μία απρόσμενη αγκαλιά, ένα ευχαριστώ σε αυτούς που το χρωστάτε, ένα flashback του μυαλού στις ευχάριστες στιγμές του παρελθόντος αλλά και ένα γρήγορο ταξίδι στο μέλλον που ονειρεύεστε είναι μόνο κάποιες μικρές δόσεις που εάν επαναλαμβάνετε καθημερινά θα νιώσετε μικρές στιγμές ευτυχίας. Το σαράκι μεγαλώνει και σε τρώει όλο και πιο πολύ όσο κρατάς βαθιά μέσα σου αρνητικά συναισθήματα και απαισιόδοξες σκέψεις. Κάνε γιόγκα, χαμογέλα και ονειρέψου. Αγνόησε αυτούς που μιλούν αρνητικά για σένα (πάντα θα θέλουν να σου μοιάσουν σε κάτι) και φέρε κοντά σου ανθρώπους που θαυμάζεις (πάντα σε κάνει καλύτερο να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που λειτουργούν ως παράδειγμα για σένα).
Βελτίωσε την εμφάνισή σου και πρόσεξε τη διατροφή σου (από τότε που άρχισα να τρώω υγιεινά έχει αλλάξει ολόκληρη η ψυχολογία μου)! Γέλα με την καρδιά σου, πες ανέκδοτα και καθημερινά για κάποια λεπτά κάνε delete σε όσα σε απασχολούν. Κάνε τοmultum, non multa” μότο σου και ζήσε με τοπολύκαι όχι διεκδικώντας ταπολλά”. Αφιέρωσε πολύ χρόνο στοτίποτακαι πάρε χωρίς να το πολυσκεφτείς μία απόφαση που ίσως καθορίσει τη ζωή σου. Κάνε τη ζωή σου απλή, και μην την αναλώνεις σε λεπτομέρειες. Να φτάνεις πάντα στην αλήθεια και να αγαπάςΑπλόχερα και δυνατάΔεν υπάρχει πιο μεγαλειώδες συναίσθημα από την αγάπη. Η αγάπη είναι όλη η ζωή. Και άσε τους άλλους να ψάχνουν το νόημα της...εσύ -αν αγαπάς- το έχεις βρει. Κι αυτό είναι το αλατοπίπερο. Α! Και δεν κοστίζει τίποτα.





Να θυμάσαι: Τα πραγματικά θαύματα κάνουν λίγο θόρυβο.


( To editorial μου από το τεύχος Αυγούστου - Σεπτεμβρίου του adore).