Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τέλος στα προβλήματα του Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης;

ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και στην τελευταία πισίνα με αποτέλεσμα σήμερα και οι συνολικά έξι πισίνες των δύο κρατικών κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης να λειτουργούν κανονικά και το νερό να θερμαίνεται σωστά. Το Ποσειδώνιο και το Εθνικό Κολυμβητήριο τα οποία παρέμεναν κλειστά εξαιτίας των υπέρογκων χρεών προς την Εταιρεία Παροχής Αερίου, αφού τα παγωμένα νερά -ελλείψει φυσικού αερίου- καθιστούσαν αδύνατη την προπόνηση, είναι πλέον ανοιχτά και έτοιμα να υποδεχτούν τους αθλητές. 

Της Σοφίας Τουντούρη

Από τον περασμένο Ιούνιο άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα στη θέρμανση των υδάτων των δεξαμενών του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα οποία κορυφώθηκαν λίγους μήνες μετά με την αναγκαστική διακοπή της θέρμανσης του νερού και το οριστικό κλείσιμο του Ποσειδωνίου και του Εθνικού Κολυμβητηρίου. “Παρά τις παρακλήσεις μας, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν έγινε τίποτα. Από το καλοκαίρι προπονούμασταν σε κρύα νερά μέχρι που κόπηκε τελείως και αυτό, λόγω της μη χρηματοδότησης και μη πληρωμής των λογαριασμών. Έτσι, έκλεισε εντελώς το Κολυμβητήριο και σταμάτησαν και οι προπονήσεις μας” τόνισε στη FS ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανδρέας Κατσαρός επισημαίνοντας ότι “τέτοια πράγματα μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω στον αθλητισμό, κάτι που δεν επιτρέπεται να συμβαίνει σε μία χώρα που έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες”. Για τεράστια προβλήματα κάνει λόγο από την πλευρά του και ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, κ. Σεραφείμ Αλεξίου αναφέροντας πως “αυτή τη στιγμή το κολυμβητήριο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τα συσσωρευμένα χρέη το επιβεβαιώνουν”.

Λειτουργούν πλέον κανονικά όλες οι πισίνες
Ωστόσο, η νέα διοίκηση σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάφεραν να ρυθμίσουν το χρέος προς την Εταιρεία Παροχής Αερίου με αποτέλεσμα σήμερα οι πισίνες να θερμαίνονται κανονικά. “Κάναμε τιτάνιες προσπάθειες. Στις 14 Δεκεμβρίου άρχισαν να λειτουργούν κανονικά οι πέντε πισίνες και από την Τετάρτη και η έκτη. Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας. Ρυθμίσαμε το ζήτημα της οφειλής και αποκαταστάθηκε η σύνδεση. Επιτέλους λειτουργεί ξανά κανονικά το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος
Την ίδια ώρα, όμως, οι αθλητές θεωρούν ότι έχει χαθεί σημαντικός χρόνος από τις προπονήσεις ενόψει, μάλιστα, του Διεθνούς Κολυμβητικού Μίτινγκ που πραγματοποιείται τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη αλλά και των αγώνων που ακολουθούν τους επόμενους μήνες, δηλαδή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του Πανευρωπαϊκού που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. “Η ζημιά έχει ήδη γίνει. Αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, πρέπει να γίνει τεράστιο μπακαπ από προπονητές και αθλητές. Όταν κόβεις μία αθλητική σεζόν στη μέση, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες” ανέφερε ο Παραολυμπιονίκης Ανδρέας Κατσαρός.
Ο παραολυμπιονίκης Ανδρέας Κατσαρός

Απουσία βασικών υποδομών για ΑμεΑ
Στο μεταξύ, η απουσία βασικών υποδομών για ΑμεΑ δημιουργεί χρόνια προβλήματα στους Παραολυμπιονίκες με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι δεν υπάρχει θέρμανση στα αποδυτήρια των ΑμεΑ. “Δεν έχουμε καθόλου θέρμανση στα αποδυτήριά μας και δεν έχει γίνει τίποτα για να λυθεί το θέμα αυτό. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό, όταν κάποιος από εμάς δεν μπορεί να μείνει εκεί βρεγμένος και γυμνός και, μάλιστα, καθυστερεί να ντυθεί εξαιτίας των κινητικών του προβλημάτων” ανέφερε ο κ. Κατσαρός. Την ίδια ώρα, η παλαιότητα των εγκαταστάσεων δεν μπορεί να υποστηρίξει σύγχρονους μηχανισμούς για τα ΑμεΑ. Ενδεικτικό το ότι όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι ράμπες αναπήρων οι οποίες είναι ηλεκτρικές.
Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο, κ. Σερφαείμ Αλεξίου, τα προβλήματα των ΑμεΑ στο κολυμβητήριο θα είναι και από τα πρώτα που θα ζητηθούν ώστε να βρεθεί άμεσα κάποια λύση. “Προτεραιότητά μας είναι αυτά τα παιδιά και τους έχουμε και ιδιαίτερη αδυναμία αφού είναι πιο δυνατά απ' όλους εμάς και μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες που τους παρέχονται ούτε τους αξίζουν ούτε είναι αυτές που θα έπρεπε εμείς να τους παρέχουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FREE SUNDAY ΣΤΙΣ 25/26-12-2010 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ το blog σου εδώ και καιρό και βρίσκω τα θέματα σου και τις συνεντεύξεις σου ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Κάνεις πολύ καλή χρήση του λόγου, έχεις άποψη, προσωπικότητα και στυλ.
Keep it up girl!

Vasso