Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

NINA FREUDENBERGER - Προτάσεις για στυλ στο σπίτι!


Δεν έχει κλείσει τα 30 και αποτελεί την απόλυτη interior designer στη Νέα Υόρκη. Κομψή και πάντα εντυπωσιακή, έχει φιλοξενηθεί δεκάδες φορές στα αμερικανικά έντυπα τόσο για τη δουλειά της όσο και για το προσεγμένο ντύσιμό της. Η Nina Freudenberger μιλά για τη ζωή της στην πρωτεύουσα του κόσμου.

Συνέντευξη στη Σοφία Τουντούρη

Γεννήθηκε στο Μόναχο και όταν ήταν δύο ετών οι γονείς της μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη. "Από τότε δεν έχω φύγει από δώ", μου λέει, "όμως επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι τη γενέτειρά μου και το σπίτι μας εκεί". Στα νεοϋρκέζικα κοσμικά καλέσματα βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις των guest lists. Είναι πάντα καλοντυμένη, καθόλου δύσκολο αφού κολλητός της φίλος είναι ο γνωστός σχεδιαστής Zac Posen. Πρόσφατα εγκαινίασε το νέο της κατάστημα με αντικείμενα και μικροέπιπλα για το σπίτι με μία εκδήλωση που συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης.
Το "Haus Interior" στην Elizabeth Str. στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλουπολης κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του αμερικανικού κοινού γιατί συνδυάζει ξεχωριστές προτάσεις για το σπίτι σε πολύ προσιτές τιμές. "Είμαι της άποψης ότι το ωραίο δεν πρέπει να είναι απαραίτητα και ακριβό" αναφέρει. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η επέκταση της επιχείρησής της σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι τότε μπορείτε να προμηθευτείτε ό,τι φιλοξενείται εκεί μέσω διαδικτύου στο www.hausinterior.com.

Πώς ξεκίνησε η καριέρα σας;
Αφού αποφοίτησα από το Rhode Island School of Design ως αρχιτέκτονας, ξεκίνησα να δουλεύω με την κόρη του Κώστα Κονδύλη, Αλεξία, στο γραφείο εσωτερικής διακόσμησης Kondylis Design στη Νέα Υόρκη.

Ποιος σας ενέπνευσε να κάνετε αυτή την επιλογή για την καριέρα σας;
Δεν είχα ποτέ κάποιον μέντορα, ωστόσο οι καθηγητές μου στο σχολείο με επηρέασαν με το πάθος και την πίστη τους για τις ικανότητές μου στο σχέδιο. Εισχώρησα στο πεδίο της αρχιτεκτονικής, επειδή επιτρέπει τον συνδυασμό του τεχνητού και λειτουργικού με το όμορφο και το φυσικό.

Πότε ήρθε στη ζωή σας το Haus Interior;
Μετά από χρόνια ενασχόλησης με την εσωτερική διακόσμηση και ύστερα από την καλή σχέση που ανέπτυξα με τους πελάτες που απευθύνθηκαν σε μένα, αποφάσισα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Η μπουτίκ άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο και ήταν ένας διαφορετικός τρόπος να εκφράσω την αγάπη μου για τα λειτουργικά και χρήσιμα αντικείμενα και το design.

Δώστε μας 5 οικονομικά tips για το σπίτι.
Νομίζω ότι η προσθήκη χρώματος είναι ο πιο απλός και δημιουργικός τρόπος να ανανεώσεις και να αλλάξεις το σπίτι. Χρησιμοποιείστε έντονο χρώμα για το εσωτερικό της ντουλάπας και δοκιμάστε να βάψετε με διαφορετικό χρώμα το κάθε ράφι της βιβλιοθήκης σας. Έτσι, θα φαίνεται πάντα τακτοποιημένη και οργανωμένη. Όσο για το καθιστικό, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούριους καναπέδες. Αρκεί, να αγοράσετε μοντέρνα καλύμματα και μαξιλάρια που θα αλλάξουν το στιλ και τη διάθεσή σας. Στο τέλος, αλλάξτε τα "καπέλα" των φωτιστικών σας. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα πιο απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να προμηθευτούμε για το σπίτι μας;
Το σπίτι πρέπει να ειναι πρωτίστως λειτουργικό για εσάς και την οικογένειά σας και στη συνέχεια να ανταποκρίνεται στις τάσεις της μόδας, ώστε να το θαυμάζουν και οι άλλοι. Σκεφτείτε πρώτα απ' όλα τι χρειάζεστε για τους τοίχους. Αρκεί μία ταπετσαρία ή μήπως χρειάζεται βάψιμο ολόκληρος ο τοίχος; Θα ήταν όμορφο να βάψετε σε διαφορετικά χρώματα το κάθε δωμάτιο αρκεί αυτά να ταιριάζουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ποιος φωτισμός σας εξυπηρετεί και μετά ασχοληθείτε με τα πατώματα. Είναι σημαντικό να ξέρετε τι θέλετε να αποπνέει ο κάθε χώρος. Μην ξεχνάτε: Χρειάζεστε αποθηκευτικούς χώρους. Οτιδήποτε σκεφτείτε, διπλασιάστε το κι αυτό θα είναι ο επιπλέον χώρος που χρειάζεστε!

Ο φετινός χειμώνας τι προστάζει στη διακόσμηση;
Απλά και φυσικά υλικά, όπως το ανεπιτήδευτο ξύλο και το λινό. Αυτά τα υλικά δημιουργούν μία αίσθηση ζεστασιάς και σταθερότητας. Κάτι που αναζητά όλος ο κόσμος αυτή την εποχή.

Διατηρείτε και το δικό σας blog με ιδέες και προτάσεις για το σπίτι.
Ένιωσα ότι υπήρχε μεγάλο κενό στην πληροφόρηση των νέων desginers και των απλών ανθρώπων σχετικά με τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Έτσι, αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το blog για την ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών. Θεωρώ ότι στον σύγχρονο κόσμο, η εσωτερική διακόσμηση δεν είναι για τους "λίγους". Είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί και να εκφραστεί από τον καθένα. http://thecultivatedhome.com.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;
Κανείς δεν ξέρει! Θα ήθελα να ανοίξω κι άλλες μπουτίκ Haus Interior στις ΗΠΑ ή ακόμη και στην Ευρώπη! Δεν θα σταματήσω όμως να διακοσμώ σπίτια για τους προσωπικούς μου πελάτες!


(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό DAR στο τεύχος Νοεμβρίου 2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: