Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο άνθρωπος σου και οι άλλοι



Πόσα "σ' αγαπώ" και "θα έχεις πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου" έχουμε ακούσει όλοι μας; Πόσα "θα 'μαι πάντα κοντά σου αν με χρειαστείς" έχουμε πει μετά από τον χωρισμό; 
Πόσα από αυτά είναι αληθινά και πόσα απλά υπακούουν στον άγραφο νόμο του... αξιοπρεπούς αποχαιρετισμού; 

Είναι τόσο στάνταρ ατάκες όπως και το "δεν είναι αυτό που νομίζεις" όταν έχεις μπροστά σου όλη την αλήθεια και η... άλλη πλευρά προσπαθεί να σε πείσει για το αντίθετο. 


Τα αληθινά "σ'αγαπώ", όμως, κερδίζονται.  
Με τις πράξεις. Με τα γεγονότα που σας ενώνουν. 
Αυτός που σ' αγαπάει αληθινά δεν χρειάζεται να σου το πει, ούτε να πείσει τους υπόλοιπους ότι νοιάζεται. Αυτός που σ' αγαπάει αληθινά με ένα μαγικό τρόπο σ' έχει κάνει να ξέρεις ότι θα είναι πάντα εκεί. Ακόμη κι αν τραβήξατε δρόμους χωριστούς. Αυτός που σ' αγαπάει αληθινά δεν παίζει παιχνιδάκια και ούτε θέλει να σε προκαλεί. Γιατί αυτός που σ'αγαπάει αληθινά αγαπάει το ίδιο πολύ το χαμόγελό σου και λατρεύει να σου το χαρίζει...
Από τη ζωή μας έχουν περάσει άνθρωποι που δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους αλλά και άλλοι που κέρδισαν έναν μόνιμο χώρο στην καρδιά μας. 
Αυτοί που κέρδισαν αυτό το χώρο είναι αυτοί δεν έφυγαν ποτέ. Γιατί αυτός που αγαπάει αληθινά δεν φεύγει ποτέ. 
Αγαπάει χωρίς όρους και χωρίς περιστροφές. 
Βλέπει στα μάτια σου την αλήθεια σου και δεν φτιάχνει συμβόλαιο προκειμένου να είστε μαζί. 
Με ένα μαγικό τρόπο σε θέλει όπως είσαι και δεν θέλει να αλλάξει τίποτα σε σένα. Αυτός που θέλει να σε αλλάξει είναι κι αυτός που θα σε κάνει τελικά δυστυχισμένο. Θα σε βάλει στο τριπάκι να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, να μην τον αγαπάς όπως του αξίζει και να σου φταίνε όλα. Αυτός ο άνθρωπος ειναι μεγάλη παγίδα. Και πρέπει να τον αναγνωρίσεις όσο είναι νωρίς. ΌΛΕΣ μας ερωτευτήκαμε τέτοιους ανθρώπους. Ανθρώπους που τους είχαμε ψηλά για τους λάθος λόγους. Όμως οι άνθρωποι που αξίζουν το θαυμασμό μας είναι αυτοί που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και όποιος τα έχει καλά με τον εαυτό του αναγνωρίζει στον άνθρωπό του μόνο τις αρετές. Προς Θεού, δε λέω να μην προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και να επαναπαυόμαστε πίσω από το "έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω".  

Όσο γράφω μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από σχέσεις που είχα, από σκηνικά που έχω ζήσει που ήταν τόσο προφανή αλλά δεν τα αναγνώριζα. Και μη αναγνωρίζοντάς τα έκανα κακό μόνο στον εαυτό μου.Τώρα απλά γελάω ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, γελάω γιατί σήμερα ξέρω τι θέλω. Η μάλλον ξέρω τι δεν θέλω πια.  


Να θυμάσαι: 

-Οι άνθρωποί σου θα πρέπει να είναι η επιλογή σου. Να μην προκύπτουν από την ανάγκη σου να έχεις συντροφιά ή τον φόβο σου να μην μείνεις μόνος. 

-Αυτός που σε θέλει πραγματικά στη ζωή του θα κινήσει γη και ουρανό για να σ' εχει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που δεν θέλησαν πολύ.

-Κακά τα ψέματα, όποιος προχωράει γρήγορα σε κάτι νέο δεν ήταν ποτέ εκεί. Μην παραμυθιάζεσαι ότι σε θέλει και σε σκέφτεται αν περνάει τις νύχτες του σε άλλη αγκαλιά.

-Το ένστικτο μιας ερωτευμένης γυναίκας σπάνια πέφτει έξω. Αναγνώρισε νωρίς τα σημάδια και όσα βλέπεις ότι σε ενοχλούν μην τα βάζεις κάτω από το χαλί. Ο άνθρωπος φαίνεται από την αρχή και εσύ δεν πρέπει να φοράς παρωπίδες όσο κι αν σε κυριεύει το πάθος. 

-Κοινά όνειρα και κοινά ''θέλω''. Από την εμπειρία μου και απο συζητήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς με φίλους κατέληξα ότι τα πιο αγαπημένα ζευγάρια είναι αυτά που πορεύονται μαζί. Που ονειρεύονται μαζί και δεν βάζει ο ένας εμπόδιο στην εξέλιξη του άλλου. 

-Ο άνθρωπός σου δεν θα σε κάνει να ζηλεύεις ποτέ! Ο αληθινός άντρας νιώθει περήφανος για τη γυναίκα που έχει δίπλα του και κάνει όλες τις άλλες γυναίκες να ζηλεύουν εκείνη... 

-Οι άνθρωποι που συνεχώς μας κρίνουν, είναι "νάρκισσοι" και ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους είναι και αυτοί που ονομάζουμε "τοξικοί". Αυτοί κατά κύριο λόγο μας προκαλούν νεύρα, θλίψη και δυσάρεστα συναισθήματα. Και να σας πω και το νέο; Δεν θα αλλάξουν ποτέ! Οπότε μακριά!!!

-Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Με το ζόρι έρωτας, με το ζόρι αγάπη και με το ζόρι επικοινωνία σίγουρα έχει ημερομηνία λήξης. Πίστεψε με, υπάρχει εκεί έξω αυτός ο άνθρωπος που θα είναι για σένα, που θα έρθει στη ζωή σου για να μείνει και όλα θα γίνονται μαγικά και εύκολα. 

-Για να προχωρήσεις και να προσελκύσεις αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή πρέπει να καθαρίσεις μέσα σου. Να λύσεις όλες σου τις υποθέσεις και να μην έχεις απωθημένα.

-Ποτέ να μην κάνεις κάποιον την απόλυτη προτεραιότητά σου , ειδικά όταν γι αυτόν είσαι μόνο μία εναλλακτική...

-O άνθρωπός σου είναι αυτός που σε βοηθάει να εξελίσσεσαι.  


-Να συγχωρείτε.  

Είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα όταν πια στη ζωή σου έρχονται άνθρωποι που σ' αγαπούν αληθινά.
Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να αποκοπείς απο το παρελθόν.
ΆΛλωστε, εάν αυτός που έφυγε ήταν ο πραγματικός έρωτας της ζωής σου να είσαι σίγουρη ότι αργά η γρήγορα θα βρει τον δρόμο να ξαναέρθει και ίσως τότε να μη φύγει ποτέ. 


Να χαμογελάς και να το μεταδίδεις.
Σοφία  




Δεν υπάρχουν σχόλια: